Bærer du på en traumatisk oppevelse som plager deg?


Blir du overmannet av panikk eller angst for en eller annen fobi?


Hvordan hadde livet ditt vært annerledes uten frykten?

Fobier


Ifølge flere undersøkelser er det å snakke offentlig nummer én på lista over det folk flest er aller mest redd for. Nummer to er døden. Det høres ikke særlig fornuftig ut.

Men når man sliter med en fobi eller frykt så er det heller ikke fornuften som styrer den.


En fobi er en vedvarende frykt uten fornuftig grunn. De fleste av oss vet om vanlige fobier som frykt for edderkopper, slanger, lukkede rom (klaustrofobi), flyskrekk, høydeskrekk, sprøyteskrekk m.m., men det finnes fobier for alt mulig. 

Frykten trigger "flykt eller kjemp"-responsen som vi har med oss fra våre forfedre i steinalderen. Idag er det sjelden vi treffer på en sulten tiger eller en truende fiende, at det er snakk om liv eller død - men vi klarer fint å trigge vårt eget sanseapparat med et skrekkscenario og utløse fobien.


Fobier har ofte rot i en eller annen form for opplevelse i fortiden som har skapt en overdreven frykt eller angst i det ubevisste sinnet.

Ikke fordi man ønsker det, men fordi det ubevisste sinn har tatt til seg frykten en eller annen gang. De fleste er fullstendig klar over hvor urealistisk frykten deres er, noe som kan få dem til å føle seg redd og tåpelig - og det gjør faktisk den emosjonelle forstyrrelsen verre.

De VET at de ikke behøver å være redde, men de greier likevel ikke å kvitte seg med frykten.


Mennesker blir født kun med to frykter. Frykt for å falle og frykt for høye og bråe lyder. Resten er tillært. Hjernen vår lærer faktisk å ha en fobi. Det betyr også at den lett kan avlæres. Sliter du med en eller annen frykt kan du bli kvitt den ved hjelp av hypnoterapi.


Hvis det er en hendelse eller en traumatisk opplevelse man bevisst husker, kan man med hjelp av ulike teknikker gå tilbake til hendelsen der det hele startet, og gjennom en traumekur nøytralisere de innelåste følelsene rundt dette.

Men det er ikke alltid man har en bevisst hukommelse om den hendelsen som startet fobien, og det trenger heller ikke være en logisk sammenheng med selve frykten.

Da kan hypnoterapi med en regresjon være en ypperlig og trygg metode å bruke.

Copyright @ All Rights Reserved

Kontakt


MIAs Hypnoterapi

Maria Helleland
Helsehuset, Markensgate 42
4612 Kristiansand


Mail: post@miashypno.no

Telefon: 908 38 905

Medlem av